(Bij) scholen helpt!

Tip 1: Als u uw medewerkers nieuwe taken goed wil laten uitvoeren is het een voorwaarde om ze niet alleen te vertellen wat ze moeten doen, maar ze ook te leren hoe ze dat moeten doen.

Bijscholen van medewerkers met een centrale functie, zoals bijv. de medewerkers van een afdeling personeelszaken of leidinggevenden levert direct en blijvend resultaat op voor een grote groep.

Onze passie is niet alleen mensen te leren en te instrueren/trainen voor de dagelijkse praktijk, maar ook ze te laten zien dat leren leuk kan zijn en meer weten en kunnen het werkplezier vergroot en de werkdruk verkleint.

Tip 2: Uw werknemers zijn het kapitaal van uw organisatie. Met competentiemanagement koestert en ontwikkelt u uw kapitaal. Een kleine investering met groot rendement.

Door een gestructureerde aanpak van personeelsontwikkeling en loopbaanbeleid boeit en bindt u uw medewerkers en geeft u ze de noodzakelijke ondersteuning om topprestaties te leveren.

Onze passie is werknemers te stimuleren meer uit zichzelf te halen door hen structuur en duidelijkheid te bieden m.b.t. leidinggeven en te trainen in gesprekstechnieken, zodat de sfeer op de afdeling verbetert, het ziekteverzuim daalt en de resultaten groeien. Scholing is daarbij van groot belang.