De secretaresse blijft, maar de naam verandert!

Secretaresses zullen blijven, zij het vaak met een andere functietitel zoals projectassistentes, of inhoudelijke specialisaties: communicatie assistent, hr-assistent… Juist een dergelijke specialisatie is nodig om te zorgen dat je aan de slag kunt blijven.

Basisvaardigheden zijn niet genoeg!

Met alleen de basisvaardigheden redden secretaressen het over niet al te lange tijd niet meer. Dit betekent onder andere dat secretaresses meer moeten weten van de inhoud van hun werk. Waar is de organisatie nu druk mee bezig? Wat zijn de mogelijke toekomstscenario’s en welke gevolgen hebben die? De inhoudelijke kant van het werk geeft de secretaresse mogelijkheden om zich eventueel te gaan specialiseren of zelfs door te groeien naar een ander vakgebied. Hoe beter zij daarop is ingevoerd, hoe minder makkelijk ze inwisselbaar is en dus minder vatbaar voor ontslag.

Jouw rol in de organisatie gaat veranderen. Je moet kunnen meedenken, proactief reageren, de steun en toeverlaat van de manager kunnen zijn. Wij hebben de opleiding er alvast op aangepast: van Directiesecretaresse naar Managementassistent.