Je prettig voelen omdat je de dezelfde taal spreekt

“Wie kent het niet: dat onmachtige gevoel wanneer je zo goed mogelijk een vreemde taal probeert te spreken maar het niet lukt om je uit te drukken zoals je zo graag zou willen. Op vakantie, waar je met de Franse buren in hun moedertaal wilt praten en je je een stuntelaar voelt of op je bedrijf dat wereldwijd kantoren heeft en je aan de telefoon in het Engels moet communiceren maar net de juiste woorden niet vindt. Ook anderstaligen die het Nederlands niet echt machtig zijn, kennen maar al te goed dat gevoel.”
Aan het woord is Ton Loef, directeur van DOC Opleiding & Training, het bedrijf dat de grootste taalopleider in de regio is. “Samen met de cursisten kunnen onze taaldocenten dat onmachtige gevoel wegnemen en de wereld open laten gaan.”

Het geheim van succes

“De kracht zit in het persoonlijk contact, het maatwerk, het kleinschalige dat we leveren”, vertellen docenten Gemma Ernens (Engels) en Wieke van Vredendaal (Nederlands). “Bij de avondopleidingen kan op drie momenten per jaar ingestapt worden. Hierbij zorgen we ervoor dat cursisten op het juiste niveau instappen via  onder andere de intake op de website. We werken met kleine klassen, volgens een vast programma, met thema’s uit het dagelijks leven en ruimte voor interesses van cursisten. De tien lessen van anderhalf uur zijn interactief en de lesstof is afwisselend.”

Van Vredendaal: “Stap voor stap maken we met de cursisten de vooruitgang zo groot mogelijk. Ontwikkeling is het belangrijkste.”

Ernens benadrukt nog eens hoe belangrijk een goede basis is: “Je bent geneigd om meteen te willen galopperen op een volbloed paard, terwijl je eerst rondjes moet rijden op een pony.”