Basisopleiding logistiek en kwaliteit

De logistiek is dynamiek en uitdaging, dag in dag uit. En de logistieke sector is er een met toekomstperspectief. Dat komt door het veranderde consumentengedrag. Mensen bestellen steeds meer per internet en de goederenstroom die daarmee op gang komt, heeft alles met logistieke processen te maken. Deze basisopleiding is op mbo-niveau.

Voor wie?

Wil je aan de slag als bijvoorbeeld logistiek medewerker of expediteur. Of lijkt het je wat om te werken bij een groot magazijn of transportbedrijf? Of werk je al in de logistiek en wil je jouw kennis op dit vakgebied verbreden? Dan is de basisopleiding logistiek en kwaliteit ideaal!

Aanpak

De basisopleiding logistiek en kwaliteit is een instapopleiding. Je krijgt les in kleine groepen waarbij theorie en praktijk elkaar in een prettig tempo afwisselen. Jouw docent is iemand uit de praktijk, tijdens de lessen is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. Aan de orde komen de theorie van inkoop, voorraadbeheer, productie en distributie. Daarnaast leer je over kwaliteitszorg, ISO en milieu.

Ervaring van andere deelnemers

‘Ik kan nu meepraten over bijvoorbeeld verschillende transportwijzen en SCM.’

‘Deze opleiding heeft mij voldoende inzicht gegeven in de verschillende processen die voorkomen in de logistieke wereld.’

 ‘Nu ik de cursus bijna heb afgerond kan ik de begrippen inkoop, voorraad, en planning van productie en montagetijd beter toepassen in de praktijk.’

Startdata

LocatieDatumTijd
Doetinchemjanuari 2023

Inhoud van de opleiding

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Inleiding logistiek en kwaliteit
  • Voorraadbeheer
  • Inkoopmanagement
  • Productie
  • Distributie

Afsluiting

Gedurende de lessen ga je aan de slag met praktische opdrachten waardoor je direct theorie en praktijk met elkaar koppelt. Je denkt na over je leerdoelen en later kijk je daar op terug. Alle opdrachten samen vormen je portfolio. Je sluit de opdracht af met een mondeling eindgesprek. Heb je de portfolio en het eindgesprek met een voldoende afgerond, dan ontvang je van ons het welverdiende diploma.

Praktische zaken

  • De opleiding start bij voldoende deelnemers
  • 7 lessen van 3 uur
  • Locatie: Doetinchem
  • Startmaand: oktober, januari en april
  • Studietijd: 4 tot 6 uur per week

Investering

Betaal je het lesgeld ineens, dan bespaar je 5%.

Betaling ineens € 1.425,00

Maandelijkse termijnen (3x) € 500,00

Genoemde bedragen zijn inclusief toetsing, exclusief boekengeld en vrij van btw.

Indicatie boekengeld € 50,00

Misschien ook interessant?