Van werkvloer naar leidinggevende

Talent is dichterbij dan je denkt!

Talentvolle medewerkers moet je de kans geven om te groeien en zich te ontwikkelen. Op deze manier kun je mensen binden aan je organisatie en geef je hen de kans om te ontdekken tot hoever ze kunnen komen als leidinggevende. Met deze dagopleiding leg je een goede basis en kun je samen ontdekken tot hoever de groei zich door kan zetten. 

Klik hier voor de korte versie van de tekst: Van werkvloer tot leidinggeven

Voor wie is de opleiding? 

Je hebt al een aantal jaren werkervaring en je wilt graag doorstromen naar een functie met meer verantwoordelijkheid. Dat is een flinke stap en je vraagt je af of je daar wel aan toe bent. Jouw werkgever ziet jouw talenten en wil je de kans geven om je verder te ontwikkelen en om te zien of leidinggeven voor jou de goede keuze is. Je bent niet bang voor een stevige opleiding met docenten uit het bedrijfsleven die je uitdagen en inspireren.

Een grote stap in je carrière

Leidinggeven vraagt om veel kennis en vaardigheden.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • inzicht in je eigen functioneren.
 • inzicht in je eigen positie binnen je organisatie.
 • de vaardigheid  om met mensen in de organisatie om te gaan.
 • leren wat leidinggeven aan anderen is
 • zien wat er om je heen gebeurt in de organisatie
 • inzicht in de logistiek krijgen
 • mee kunnen denken met andere leidinggevenden in de organisatie.
 • zicht hebben op de buitenwereld waar je organisatie zich bevindt.

Je moet dus best veel, maar hoe pak je dat aan?

Praktijkervaring

Veel leer je met vallen en opstaan. Gaandeweg zie je wat je goed en fout doet. Ook moet je inzicht krijgen in je eigen sterke en zwakke kanten zodat je weet wat voor jou de juiste weg is om te bewandelen.

Opleiding gaan volgen

Om succesvol te kunnen zijn moet je nieuwe kennis en inzichten verwerven zodat je de ervaring in de praktijk kunt versnellen en verdiepen. Met deze opleiding geef je je eigen ontwikkeling een flinke boost.

Aanpak

In onze managementopleidingen koppel je aan de hand van opdrachten en cases de theorie aan de praktijk. Deze opzet maakt de opleidingen niet alleen levendiger maar ook waardevoller. Je maakt een reflectieverslag en visieverslag die samen met de opdrachten je portfolio vormen. Je rondt de opleiding af met een kwalificerend eindgesprek. Tijdens de lessen geeft je docent volop de gelegenheid om jouw ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen, waarvan je heel veel leert.

Dagindeling

Je begint in de middag om drie uur, zodat je op de ochtend nog op het werk kunt zijn. Dan een lunch en door met het tweede blok, zodat je rond negen uur kunt afronden.

Opzet

De opleiding Van Werkvloer naar Leidinggevende is een dagopleiding. Je gaat 1 dag in de twee weken naar school. De hele opleiding bestaat uit 6 modules die verdeeld zijn over 19 lesdagen. De doorlooptijd is ongeveer 40 weken. 

Inspiratie

Je krijgt les en begeleiding van onze topdocenten. Je zou ze beter inspiratoren kunnen noemen in plaats van docenten. Didactisch zijn ze allemaal perfect onderlegd en hebben veel ervaring en kennis uit hun eigen werk dat klaar staat voor de deelnemers.

 

Locatie:

Doetinchem

19 lesdagen

Start: september 2021 bij voldoende deelnemers


Download brochure »
Deze opleiding als training boeken? »

In de opleiding begin je met aandacht voor jezelf, je persoonlijke vaardigheden. Daarna ga je aan de slag met inzicht in de organisatie om je heen en aan het eind kijken we samen naar de wereld buiten je bedrijf of organisatie.

In de opleiding komen daarom de volgende onderdelen aan de orde:

Persoonlijke communicatie
Helder en aandachtig communiceren levert meer op. Echt contact maken met je gesprekspartner, die werkelijk raken en overtuigen van jouw doel is iets wat je kunt leren. De training Persoonlijke communicatie is aan de ene kant een confronterende training, maar aan de andere kant een die veel oplevert voor nu en in de toekomst. Eerst word je je bewust  van jouw manier van communiceren en krijg je helder in beeld hoe anderen daarover denken. Resultaat van de training? Je komt over zoals jij wilt, wordt assertiever en zichtbaarder.

Basisvaardigheden HRM

In deze module ga je aan de slag met de ontwikkelingen van mensen in een organisatie. Op welke manier kun je die ontwikkeling van medewerkers stimuleren, ze motiveren en sturen. Je krijgt inzicht in het personeelsbestand, personeelsplanning en beleid. Je gaat aan de slag met competenties en vaardigheden van medewerkers.

Praktisch leidinggeven

Als leidinggevende kun je onder andere het gedrag van je medewerkers beïnvloeden. Iedere leidinggevende heeft een andere manier van omgaan met zijn mensen. De manier waarop je dat doet, zegt iets over jouw stijl van leidinggeven. Het moeilijkste van leidinggeven is het motiveren en gezag opbouwen zonder dat je autoritair overkomt. Je leert hoe je kunt sturen op mooie prestaties en een fijne werkomgeving creëert waarin jouw collega’s prettig samenwerken.

Logistiek management

De logistiek is dynamiek en uitdaging, dag in dag uit. En de logistieke sector is er een met toekomstperspectief. Dat komt door het veranderde consumentengedrag. Mensen bestellen steeds meer per internet en de goederenstroom die daarmee op gang komt, heeft alles met logistieke processen te maken.


Financieel management

Je maakt kennis met de vele financiële aspecten van een organisatie. Van boekhouden en balans tot calculaties en managementcontrole op de cijfers. Begrippen als kosten en kostprijs ga je invullen. Begrippen als eigen vermogen en vreemd vermogen ga je begrijpen.


Marketing en ondernemerschap

In deze module leer je hoe je de markt om je heen kunt doorzien zodat je weet wat je eigen positie is en hoe je op ontwikkelingen in kunt spelen. Marktanalyse, strategische concurrentieanalyse, marketing en verkoopstrategie zijn begrippen waar je kennis mee gaat maken.

Meer info

Thuisstudie

Na de lesdag ga je aan de slag met opdrachten op de werkvloer en voorbereiding op de volgende lesdag. Dit kost je ongeveer 10 uur.

Afsluiting

Heb je minimaal 80% van de lessen bijgewoond en een voldoende behaald voor je portfolio en kwalificerend eindgesprek? Dan ontvang je aan het eind van de lessen het DOC- managementdiploma Leidinggeven.

Praktische zaken

 • We starten bij minimaal 5 deelnemers tot maximaal 10 deelnemers
 • 19 lesdagen
 • Verdeeld over ongeveer 40 weken
 • Lesdag: woensdag van 15:00 – 21:00 uur
 • Start eind september 2020
 • Afronden voor de zomer 2021
 • Locatie DOC Opleiding & Training Doetinchem

Investering

Lesgeld: € 4.900,00 per persoon

Genoemde bedragen zijn inclusief koffie / thee / lunch / toetsing

Indicatie boekengeld: ca. € 400,00

Vrij van btw.

Je betaalt geen inschrijfkosten en arrangementskosten.