Praktisch Leidinggeven

Wat is leidinggeven? Als leidinggevende kun je onder andere het gedrag van je medewerkers beïnvloeden. Iedere leidinggevende heeft een andere manier van omgaan met zijn mensen. De manier waarop je dat doet, zegt iets over jouw stijl van leidinggeven. Het moeilijkste van leidinggeven is het motiveren en gezag opbouwen zonder dat je autoritair overkomt. Wil je leren hoe je beter kunt sturen op mooie prestaties, een fijne werkomgeving creëert waarin jouw collega’s prettig samenwerken? Dan is de opleiding praktisch leidinggeven ideaal.

Voor wie?

Je geeft leiding, maar je loopt in de dagelijkse praktijk tegen dingen aan waarvan je onzeker wordt. Soms heb je het gevoel dat je kennis mist. Of je ambieert de functie van leidinggevende en je wilt je op dat vlak verder ontwikkelen. Na het volgen van deze opleiding voel je je zelfverzekerder als leidinggevende omdat je de essentiële vaardigheden beheerst. 

Startdata

LocatieDatumTijd
Doetinchemseptember 2023

Aanpak

In onze managementopleidingen koppel je aan de hand van opdrachten en cases de theorie aan de praktijk. Deze opzet maakt de opleidingen niet alleen levendiger maar ook waardevoller. Je maakt een reflectieverslag en visieverslag die samen met de opdrachten je portfolio vormen. Je rondt de opleiding af met een kwalificerend eindgesprek. Tijdens de lessen geeft je docent volop de gelegenheid om jouw ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen, waarvan je héél veel leert.

Opzet

Je krijgt les in kleine groepen van een praktijkdocent en hebt les met gelijkgestemden. Tijdens de lessen geeft je docent volop de gelegenheid om jouw ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen, waarvan je héél veel leert. Aan de hand van opdrachten en cases koppel je de theorie aan de praktijk waardoor je jouw eigen betere manier van leidinggeven ontdekt.

Ervaring van andere deelnemers

‘Ik heb hierdoor geleerd ook meer naar de signalen te luisteren die andere mensen afgeven. En daar op in te spelen.

‘Dit is zeker niet makkelijk om dit meteen bij iedereen te kunnen oppakken maar zeker voor mij een goede uitdaging. Ik pluk er nu de vruchten al van!’

‘Door ze zelf bepaalde zaken aan te laten geven waarvoor ze verantwoordelijk willen zijn, heeft toch iedereen dit jaar weer een doel om in te groeien.’

‘Terugkijkend naar mijn beeld voor de cursus kan ik wel concluderen dat ik wat nieuwe inzichten heb gekregen. Zo denk ik dat onze afdeling zich bezig moet gaan houden met persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met de bedrijfsdoelen.’

Inhoud van de opleiding

 • Aan de slag als leidinggevende
 • Leidinggeven is maatwerk
 • In gesprek met je medewerker
 • Werken aan samenwerking
 • Sturen op mensen en resultaten
 • Leidinggeven aan jezelf (=reflectieverslag)

Afsluiting

Heb je minimaal 80% van de lessen bijgewoond en een voldoende behaald voor je portfolio en kwalificerend eindgesprek? Dan ontvang je aan het eind van de lessen het DOC-diploma Praktisch leidinggeven.

Praktische zaken

 • De opleiding start bij voldoende deelnemers
 • 6 lessen van 3 uur in de avond of overdag
 • Locatie: Doetinchem 
 • Startmaand: september, november, februari, april
 • Studietijd: 4 tot 6 uur per week
 • Dagopleiding om de 2 weken met een lunch

Investering

Betaling ineens € 1.645,00
Maandelijkse termijnen (3x) € 603,25

Genoemde bedragen zijn inclusief toetsing, exclusief boekengeld en vrij van btw.

Indicatie boekengeld: € 40,00