DOC Opleidingen Achterhoek

Nieuws

Van CNC operator naar productiemanager en MT-lid

William Nagel, afgestudeerd aan de tweejarige opleiding Praktische Bedrijfskunde HBO bij DOC Opleiding & Training. Lees hier zijn verhaal.

William werkt als productiemanager en is daarnaast lid van het MT. In de grote hallen staan verschillende CNC gestuurde machines complexe bewerkingen uit te voeren met ervaren professionals.

Iedere dag is een uitdaging

William lacht: “iedere dag is voor mij een uitdaging die ik graag aanga. Ik was al meer dan 18 jaar CNC freezer en tot zes jaar geleden deed ik ieder dag hetzelfde werk. Ik kon het werk wat ik in 2018 nog deed met mijn ogen dicht. Toen werkte ik nog in Doesburg bij Baader Food Systems als operator. Maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde mijn kennis verbreden en ik wilde graag leiding geven. Toen ik als assistent voorman werkte ben ik gestart met de opleiding Middle Management bij DOC. “

Waarom heb je de opleiding Middle Management bij DOC in Doetinchem gekozen?

William is even stil en denkt na : “Ik wilde mijn praktijkervaring verbreden met theorie. De lesstof wilde ik graag linken aan de praktijk. Hetgeen wat wij leerden tijdens de theorielessen kon ik  meteen herkennen en daarna toepassen in de praktijk.
“Les krijgen van docenten die ook mijn praktijk kennen vind ik prettig. Dat helpt mij enorm om de theorie ook echt te begrijpen. Tijdens de lessen kon ik stap voor stap een koppeling maken tussen de theorie en de praktijk. Ook het met elkaar sparren over de inhoud van de lesstof en hoe je bepaalde zaken aanpakt in de praktijk, dat sprak me aan. Het was voor mij een geluk dat de HR manager mij naar DOC heeft gestuurd. Daar werden de lessen gegeven zo als ik had gehoopt. Mijn honger naar informatie werd gestild. Ik werd  elke keer meer zelfverzekerd dat ik het kon. Hoe verder ik in mijn opleiding kwam hoe meer ik  de persoon werd die ik wilde zijn.”

      “Ik wilde mijn praktijkervaring verbreden met theorie”.

 

Wat is je het meest bijgebleven van de opleiding?

“De eerste module was leidinggeven. Daarin heb ik vooral ontdekt wat nu eigenlijk leidinggeven is. Wat is dat nou, mensen aansturen en vooral hoe moet je dat doen? Vanaf dat moment dacht ik echt, hier moet ik wat mee. En dat heb ik ook gedaan.
Daarnaast was ik zelf ook nog nooit bezig geweest met marketing tijdens mijn baan als operator en voorman in de productie. Een kerntaak voor mij als lid van het MT bij Hfi is het hebben van marktkennis en het bedenken van hoogwaardige klantoplossingen. Daarvoor is het hebben van marketingkennis en inzichten essentieel. Ook die kennis heb ik verkregen tijdens mijn studie”. William lachend “zelfs mijn woordkeuze is de afgelopen jaren veranderd”.

Wat ben je na de opleiding Middle Management gaan doen?

“Al tijdens de opleiding ben ik  in maart 2019 begonnen bij HFI als productiemanager. Ik heb de lat voor mezelf hoog gelegd. Ook tijdens mijn studie wilde ik presteren. Het is me zelfs gelukt om in de zes modules twee keer het cijfer 10 te behalen. Daarna ben ik vrij snel gestart met de studie Praktische Bedrijfskunde ook bij DOC.

Hoe is het gelukt om zo snel een carrière stap te zetten en goede studie resultaten te realiseren?

William veert op: “Mijn echtgenote Stephanie heeft zich weggecijferd voor mij. Zij regelde alles voor onze drie kinderen Djaylinn (14), Lola (8) en Riva (6). Daardoor kon ik twee avonden per week studeren en vaak ook nog op zaterdag en zondag bezig zijn met het uitwerken van de praktijkopdrachten voor mijn portfolio. William vertelt trots; ”Zij is een van mijn grootste drijfveren om te presteren, ik was vaak chagrijnig en merkte dat dit kwam omdat ik meer wilde met mijn werk. Zonder haar was het me zeker minder goed gelukt of misschien wel mislukt.”

Hoe heb je de studie HBO Praktische Bedrijfskunde ervaren?

“Ik ben als persoon rustiger geworden. Het heeft me geleerd anders te kijken naar zaken en uitdagingen. Eerst analyseren; wat is het probleem achter het probleem? Daarna pas komen met oplossingen”. William zorgvuldig formulerend: “Bij HFI heb ik ook de kans gekregen strategisch mee te denken. De laatste twee jaar ben ik niet meer alleen technisch bezig maar ook op het gebied van bedrijfsvoering, marketing en marktbewerking. Zo zijn we bij HFI bezig met de transitie van massaproductie naar  meer gedetailleerde processen tijdens de productie. Dit kan alleen maar met goed opgeleide mensen. Zo werk ik nu voorstellen uit die zowel op financieel, HR en technisch gebied verbonden zijn met elkaar”.

Wat is je tegengevallen in de opleiding?

William direct: “Niets. Bij bedrijfskunde was de groep niet groot en daardoor was er veel interactie met elkaar. De docenten daagden ons echt uit om verder te denken dan de bekende paden en om met elkaar mee te denken. We begonnen elkaars problemen te begrijpen en dachten mee in oplossingen. Het meest uitdagende vond ik om in je eigen portfolio per module met een centraal probleem te komen. Bij HFI ben ik nu volop bezig met alle data van de machines te structureren, te koppelen en gebruiken we deze inzichten voor nieuwe hoogwaardige technologie. Daarin wil HFI groeien de komende jaren”.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Nu is mijn vrouw aan de beurt om te studeren. Stephanie volgt ook een opleiding bij DOC. Nu neem ik de zorg van de kinderen op mij zodat zij in alle rust kan studeren. Daarnaast biedt het werk ook voldoende uitdaging. Zo is het even genoeg.”

Bij het vertrek naar buiten fluistert William nog opgewekt: “Mijn stip op de horizon is ooit zelf directeur worden van een mooi MKB maakbedrijf. Maar daar is nog genoeg tijd voor.”

 

 

 

 

Lees ook dit artikel

Nieuws

Management opleiding afgerond

Met trots mogen we weer een groep gedreven cursisten feliciteren! Dit keer voor Managementopleiding. Mooi om te zien dat deze praktijkgerichte aanpak direct resultaat oplevert. GEFELICITEERD! 🥂🎓 Wil jij jezelf ook ontwikkelen? Alleen of als team? Bekijk dan eens onze opleidingen of bedrijfstrainingen op maat. 

Nieuws

Subsidiemogelijkheden voor scholing en ontwikkeling 

Er zijn diverse subsidies beschikbaar om (bedrijfs)opleidingen, trainingen en cursussen te financieren. De overheid stimuleert Leven Lang Ontwikkelen met verschillende regelingen. Daarnaast bieden ook branches en sectoren specifieke subsidiemogelijkheden aan. 

Vakgebieden

Zomeropenstelling DOC Opleiding & Training

DOC is gesloten van vrijdag 26 juli tot en met woensdag 7 augustus. Vanaf 8 tot en met 16 augustus zijn wij dagelijks, tussen 8.30 uur – 12.30 uur, telefonisch bereikbaar voor al uw vragen. Vanaf 19 augustus zijn weer volledig bereikbaar.